Als apotheker wil je je patiënten zo goed mogelijk van dienst zijn, maar tegelijkertijd loop je tegen allerlei tijdrovende processen aan. Een voorbeeld hiervan is de financiële administratie. Hoe fijn zou het zijn als je patiënt direct vanuit een bericht van Recept Locatie kan betalen? Een soort ‘Tikkie’, maar dan naadloos geïntegreerd met je AIS. En het mooie is: zodra de betaling is voldaan, wordt dit direct verwerkt en afgeboekt in je AIS . Geen gedoe meer met losse betalingen of extra administratie. Deze wens is al vaak naar voren gekomen in gesprekken met apothekers! In dit artikel geef ik je graag een update over de voortgang en wat je kunt verwachten!

Waarom is dit een verbetering voor jouw apotheek?

Recept Locatie staat te boek als het meest betrouwbare en complete track & trace systeem die we in Nederland kennen, maar wij blijven altijd verder ontwikkelen. Met focus op hetgeen waar we tijd kunnen winnen en  de meeste waarde kunnen toevoegen. Een veelgevraagde functionaliteit van dit jaar is om betaallinks mee te sturen in de berichten van Recept Locatie. Geen gekke wens, want dit levert het op:

  • Tijdswinst: In de apotheek wordt er gemiddeld 8 uur per week besteedt aan het nabellen van openstaande facturen. Met de betaallink is dat verleden tijd, de betaling wordt direct geregeld en juist afgeboekt.
  • Minder wachttijd aan de balie: Betalingen hoeven niet meer plaats te vinden aan de balie, waardoor wachttijden korter worden.
  • Geen verrassingen voor de patiënt: Patiënten weten van tevoren wat ze moeten betalen en hoeven niet onverwacht met extra kosten geconfronteerd te worden aan de balie.
  • Geoptimaliseerde communicatie: Dankzij ons patiëntenplatform Mijn Recept Locatie kunnen facturen digitaal verstuurd worden, waardoor alles nog soepeler verloopt.
  • Veiligheid voor de bezorger: Bezorgers hoeven niet langer met contant geld over straat. Dit versnelt hun route en verhoogt de veiligheid.

Soepele ontwikkeling door ervaring

Onze developers hebben ervaring met het integreren van betaalsystemen, waardoor we snel en efficiënt deze nieuwe functionaliteit kunnen implementeren. We werken nauw samen met de verschillende AIS’en en kassasystemen om ervoor te zorgen dat alles naadloos aansluit op jouw apotheekprocessen. Zo kunnen we niet alleen de betaalervaring voor je patiënten verbeteren, maar ook voor jouw apotheekteam tijd besparen en de dagelijkse werkzaamheden soepeler laten verlopen. Houd ons blog in de gaten voor een nieuwe update hierover!

Published On: 30 september 2024 / By / Categories: Recept Locatie / Tags: , , /

Kopje koffie drinken, digitaal of in de apotheek?

Manon Likkel

Manon Likkel

Eigenaar Apotheek Partners

Lees hieronder onze laatste blogs.

  • Betaallink in berichten van Recept Locatie

    30 september, 2024

    Betaallink in berichtgeving: minder administratie, meer efficiëntie

  • Een kijkje achter de schermen bij de implementatie van Recept Locatie

    7 augustus, 2024

    Een kijkje achter de schermen bij de implementatie van Recept Locatie

  • Bezorging met de Clustermodule

    20 juni, 2024

    Efficiënter samenwerken met de Clustermodule: de toekomst voor apotheken