Herken je dit? Je hebt een deellevering: één geneesmiddel wordt al afgeleverd, maar het andere is nog in bestelling of staat op nazending. Je gebruikt Patiënt Dashboard of Digitaal Recept en levert het recept af in je AIS. Echter wordt hierdoor het hele recept afgemeld in het track & trace-systeem. Gevolg? Het geneesmiddel dat nog in nazending staat, verlies je uit het oog. Kwijt, weg, verdwenen. Totdat de patiënt belt en vraagt waar het blijft, en jij geen antwoord hebt. Een vervelende situatie die dagelijks in apotheken voorkomt. En daar willen we vanaf.

Onze Nazendingmodule

Daarom biedt Recept Locatie nu de oplossing in de vorm van een aanvulling op de afhaalkast. Dit fungeert als digitaal bestelbakje (Nazendingmodule) en zorgt ervoor dat je precies ziet welke onderdelen van de deellevering wel of niet zijn afgeleverd. Wanneer je een deel van de bestelling levert, wordt dit correct gesynchroniseerd en blijft het pakketje in nazending netjes zichtbaar. Zo raak je nooit meer iets kwijt en heb je altijd overzicht! Dit werkt het beste met Mijn Webscanner omdat je hiermee heel gemakkelijk kunt aanvinken welke geneesmiddelen op voorraad zijn.

Hoe fijn is dat? Minder stress, minder frustratie en bovenal: het bespaart je tijd en geld. Voortaan weet je precies waar alles is en hierdoor houdt het apotheekteam meer tijd  over om zich in te zetten als geneesmiddel-expert voor de patiënt.

Medicijntekorten

In een tijd waarin medicijntekorten steeds vaker voorkomen, is het voor apotheken een enorme uitdaging om patiënten goed te informeren over niet leverbare geneesmiddelen. Het komt steeds vaker voor dat medicijnen pas na lange tijd geleverd worden, wat veel frustratie en extra werk met zich meebrengt. Ons Digitale Bestelbakje biedt hier verlichting door de administratie van een deellevering of nazending overzichtelijk te houden en de communicatie naar de patiënt soepel te laten verlopen. Zo weet je altijd wat de status van een bestelling is en kun je de patiënt tijdig en duidelijk informeren, wat zorgt voor meer rust en vertrouwen, én minder telefoontjes in de apotheek.

Published On: 4 oktober 2024 / By / Categories: Recept Locatie Blogs / Tags: , , , /

Kopje koffie drinken, digitaal of in de apotheek?

Manon Likkel

Manon Likkel

Eigenaar Apotheek Partners

Lees hieronder onze laatste blogs.

  • Bluetooth Keyfinder

    7 oktober, 2024

    Bluetooth Keyfinder activeren

  • Deelleveringen in Mijn Webscanner

    4 oktober, 2024

    Nooit meer pakketjes kwijt bij deellevering

  • Betaallink in berichten van Recept Locatie

    30 september, 2024

    Betaallink in berichtgeving: minder administratie, meer efficiëntie