We willen je graag wat vertellen over kleine pareltjes die voor velen nog verstopt zijn binnen het Track & Trace Systeem Recept Locatie. Waarom zouden we die geheim houden als je er allemaal veel voordeel uit kan halen? Het komt namelijk heel vaak voor dat we bij een klant komen en dat ze deze pareltjes niet kennen en in een eerste gesprek vertellen we al zo ontzettend veel, dat we soms aan deze bijzonderheden nauwelijks toekomt. Dus hier een overzicht van deze mooie mogelijkheden:

1. Papierloos werken

Wist je dat wij meegewerkt hebben aan een papierloos systeem? Apro is een nieuw zorgsysteem voor in de apotheek. het werkt als een soort CRM systeem en is volledig papierloos. Ons werd gevraagd of we mee wilden werken om ons Track & Trace volledig te integreren, Ja, natuurlijk willen we dat! Onze droom, volledige integratie in een AIS. Met de andere AIS’en komen we ook al een heel eind omdat je niet in een apart scherm werkt, maar in dit systeem zie je meteen alle locaties in het patiëntenblad. Prachtig en heel Lean ;-).

2. Fiatteren

Je hebt altijd recepten in de apotheek die je wel van te voren klaar zet, maar die nog niet vrijgegeven zijn door de huisarts. Dit zijn voornamelijk herhaalrecepten. ‘Vroeger’ moest je deze op een aparte plank zetten en als ze dan gefiatteerd waren en ze daarna verplaatsen naar een andere plank. Nu niet meer! Recept Locatie ziet wanneer de recepten gefiatteerd zijn en stuurt dan pas een bericht naar de patiënt dat de medicatie klaarligt. Hoe handig?

3. Aftekenen aan de balie

Een patiënt zet een krabbel om te registreren dat hij zijn medicatie heeft ontvangen. Niet alleen de apotheek registreert het afleveren, maar nu ook de patiënt. Goed te gebruiken waar patiënten ‘shoppen’ voor hun medicatie. Maar ook waterdicht richting je zorgverzekeraar.

4. Kennisbank

Wij hebben een enorme kennisbank opgebouwd. Vragen en antwoorden hebben we verzameld en online gezet. Iedere gebruiker kan hierin zoeken. En de kennisbank kan je makkelijk vinden onder het vraagteken op de hoofd pc van Recept Locatie. Maar sinds kort kan je je vragen ook direct stellen via onze Live Chat. Zo willen we ervoor zorgen dat je altijd en snel antwoord kan krijgen op je vragen. Kijk maar eens rechtsonder op deze pagina.

5. Zorgbalie

Hier zijn we ook zo trots op! 2 jaar geleden hebben ons eigen volgnummersysteem Recept & Nummer gebouwd. Gewoon, omdat we zo eigenwijs waren en dachten dat we het beter konden. En daar staan we helemaal achter! Wij hebben een systeem weten te bouwen dat simpel is. Zo min mogelijk knoppen en mogelijkheden. Of je trekt een nummer óf je toetst een snelcode in die je per mail of SMS hebt ontvangen. De assistent ziet dan direct wie er aan de balie staat, waar het pakketje ligt en kan deze direct afleveren.

Maar het slimme achter de snelcode is dat die tweeledig kan zijn: snelbalie of zorgbalie. En dat laatste is mooi! Welke apotheek heeft er geen last van privacyproblemen? Met de automatische zorgbalie functie kan je patiënten oproepen aan een speciale zorgbalie of zelfs zorgkamer. Dit kan je bijvoorbeeld doen bij bijzondere eerste uitgiftes, inhalatieinstructies, etc. De patiënt hoeft niet zelf na te denken bij binnenkomst, dat automatiseren wij wel.

6. Prioriteren

Recept Locatie weet of een recept een eerste uitgifte is, een opiaat, een tweede uitgifte, een product die in de koelkast moet liggen of een bezorgrecept. Dit is geheel geautomatiseerd. En Recept Locatie geeft een melding op het moment dat een pakketje verkeerd neergelegd dreigt te worden. Bijvoorbeeld een koelkastproduct die op de gewone afhaalplank wordt gelegd of een bezorgpakketje die in de afhaalkast wordt gelegd.

7. Bezorgen

Ook met bezorgen gaan we ver, want het registreren van een recept buiten de muren van een apotheek vinden wij belangrijk. De cirkel moet rond zijn. En hoe fijn is het als je patiënten weten wanneer het recept bezorgd gaat worden en dat de bezorger onderweg is? En we hebben zelfs nog een optie: het verzenden van pakketten. Door de koppeling die we hebben gebouwd met een aantal pakket-/bezorgleveranciers zoals PostNL en AMP Groep, gaat het pakket rechtstreeks van Recept Locatie naar het Track & Trace van de pakketleverancier. En zie je de Track & Trace informatie ook gewoon terug in Recept Locatie, in jouw AIS. Ook heeft de patiënt altijd inzage en is het proces flexibel en toekomstgericht.

Toekomst

Maar wij zijn nog lang niet klaar. We hebben grootste plannen waar we al sinds de start van Apotheek Partners op broeden. Wij willen de apotheek en de patiënt ontzorgen. We willen meer tijd voor zorg creëren door logistieke processen te automatiseren. En dat doen we al met Recept Locatie en Recept & Nummer, maar alle modules die we langzaamaan daaraan vast bouwen, maken het nóg aantrekkelijker en flexibeler.

Koppelen met een andere logistiek systeem? Natuurlijk. Verzenden waar en wanneer de patiënt het wil? Natuurlijk.

Heb jij nog wensen, goede ideeën of suggesties? Laat het ons weten. Samen staan we sterker.

 

Team Apotheek Partners.