Wow, wat een dag gisteren! Wij lanceerden een kort online programma ‘meer tijd door het verbeteren van de telefoon’. En dat explodeerde. Wat een fantastische dag!

Hoe het begon

Het begon afgelopen maandag. Ik was in mijn eigen apotheek omdat ik wat spulletjes voor onze reis moest halen. Ik moest even wachten. En dit vind ik eigenlijk altijd wel een leuk moment. Dan kan ik even observeren. En het was druk, dus ik had hier even de tijd voor!

Ik kom heel vaak in apotheken. Bijna altijd zakelijk. Maar maandag was ik even de ‘patiënt’ die zat te wachten. Wat me direct opviel was dat het proces in de apotheek heel goed verliep. Alleen… Eén ding irriteerde me. Iets wat ik al herkende uit de tijd dat ik in de apotheek werkte. Iets wat ik ook ontzettend vaak hoor in apotheken die wij coachen. Namelijk: de telefoon.

De eeuwig rinkelende telefoon

De telefoon gaat zó vaak. De hele dag door! De ene keer een patiënt, de andere keer een medezorgverlener of de groothandel. En de telefoon kan niet wachten. Deze moet gewoon opgenomen worden. En dat terwijl jij net midden in het aanschrijven van een recept zit, de patiënt aan het helpen bent of wat dan ook. Eén ding is zeker: de telefoon leidt af. Je hoort hem, dat doet iets met je.

Daar moeten we wat mee!

Dus toen ik klaar was in de apotheek belde ik Mijke en deelde mijn waarnemingen. (Saskia was nog lekker op vakantie.) En ze zei gelijk: daar moet iedere apotheek iets mee. En wij kunnen ze daar mee helpen! Want wij hebben de oplossing! Whaaaa… Dat gaan we doen!

Dus we zijn achter de computer gaan zitten. Mijke is -met haar mega kennis over dit onderwerp- als een malle de theorie gaan schrijven en ik heb het hele programma online neergezet. Een korte introductiepagina, een betaallink, een inspiratievideo, een cursuspagina, het werkboek, de theorie. Alles was woensdag af. Ook Saskia heeft nog geholpen, want die was inmiddels weer terug. En gisteren was het dan zover: het mocht de wereld in!

Een ware explosie

En wat gaaf was dat. Wauw! Onze bevindingen waren juist: iedereen heeft last van de telefoon. Iedereen wil er wat aan doen. Het moet anders. En wel zo snel mogelijk! Inmiddels is onze website honderden keren bekeken en zijn er tientallen apothekers die het programma hebben aangeschaft. De reacties zijn overweldigend. Zo gaaf!

Als je je afvraagt: ‘Waar kan ik meer vinden over dit online programma?’, dan moet je even hier kijken. En het leuke is dat je direct kan betalen en starten. En mocht je mee willen doen: veel succes. En vooral: veel plezier!

Manon Likkel