Door de vraag naar een nummersysteem dat eenvoudig, intuïtief en betaalbaar is, hebben wij in navolging op Recept Locatie, ons Track & Trace systeem, Recept & Nummer ontwikkeld. Hiermee biedt Apotheek Partners een zogenaamde ‘Closed Loop’: het aanbieden van zowel een Track & Trace systeem als een nummersysteem. Twee softwaretechnologieën die nauw verbonden zijn onder één dak.

Recept & Nummer blinkt uit in eenvoud: eenvoudig en snel te gebruiken voor het personeel en geen moeilijke terminologie voor patiënten. Het systeem is voor iedere apotheek te gebruiken, maar is het efficiëntst in gebruik in combinatie Recept Locatie (ons Track & Trace systeem) . Op het moment dat de apotheek geen Recept Locatie heeft, kan deze alsnog het wachtrijsysteem gebruiken om efficiënter te werken en verschillende patiëntenstromen te scheiden.

Het gebruik voor de balie

Voor het gebruik van Recept & Nummer is een systeem nodig waarop patiënten een snelcode in kunnen toetsen en een nummer kunnen trekken. Apotheek Partners biedt met Recept Locatie een snelbalie die volledig is geïntegreerd in Recept & Nummer.

Bij binnenkomst in de apotheek voert de patiënt op de snelbalie de ophaalcode in die hij/zij vooraf heeft ontvangen via de mail of sms. Vooraf wordt ingesteld wanneer een patiënt een ophaalcode zal ontvangen, bijvoorbeeld bij herhaalmedicatie. Wanneer van de patiënt geen ophaalcode krijgt, kan deze gebruik maken van de button ‘Ik heb geen ophaalcode’.

Zie hier de paal die in de apotheek komt te staan en het bedieningspaneel voor de patiënt.

Het gebruik achter de balie

Uniek, en naar ons idee het allerbelangrijkste aan het wachtrijsysteem, is dat op elke balie eenvoudig en snel van voorkeurs- rij geschakeld kan worden. Zie onderstaand het reguliere scherm waarmee de assistente kan schakelen, plus een voorbeeld van een snel overzicht dat toont of iemand moet bijspringen.

Narrow Casting

Om een nummersysteem goed te laten functioneren is het zaak om de nummers en beschikbare balies weer te geven op een beeldscherm dat afleesbaar is voor patiënten. Wij hebben een koppeling met Mosavizion, Notice en Evalue8.

Statistieken inzien

Benieuwd naar hoeveel personen er zijn gekomen voor een normaal recept, snelbalie recept en wat hierbij de gemiddelde wachttijd was? Deze statistieken zijn gemakkelijk per dag en per uur terug te zien.

Zuilen

Wij hebben de keuze in twee zuilen. De basis kiosk en de luxe kiosk:

                          

Op volgorde:
Stamodel Basic, Stamodel Luxe, Wandmodel Luxe.