We zien een toenemende vraag naar het uitbesteden van bezorgingen (buiten het gebied) van de apotheek. We hebben een koppeling gebouwd samen met de AMP-groep en PostNL om dit proces te automatiseren. Hiermee wordt het makkelijker om een pakketje aan te melden en te volgen. 

In een speciaal tabblad in Recept Locatie kan je het rugetiket scannen. Hierna worden alle gegevens naar het platform van AMP-groep of PostNL doorgestuurd. Je hoeft zelf niet meer over te typen. Dat levert je een paar minuten tijd op per pakketje. Daarnaast is ook de Track & Trace informatie van de AMP en PostNL real-time terug te zien in de pop-up van Recept Locatie in jouw AIS. Dus alle pakketjes worden hiermee volledig traceerbaar.

 

In 3 simpele stappen je pakket verzenden

  • Pakket aanmelden: Wanneer je een pakket wilt aanmelden voor PostNL of AMP Groep, open je de software van Recept Locatie. Je opent het tabblad PostNL of AMP en je scant de barcode van het rugetiket. Dan wordt alle informatie die gewenst is direct ingevuld. Je kan hier als het nodig is nog extra informatie toevoegen, zoals een bezorgmoment of een afwijkend adres.
  • Labels printen: Klopt alle informatie? Dan geef je een akkoord of je past het eerst nog aan. Dan wordt het label geprint. Je kan deze direct plakken op het pakketje dat je gaat versturen. Hiermee heb je direct het pakket gefrankeerd! De pakketten worden opgehaald in de apotheek.
  • Track & Trace Status: De Track & Trace informatie vanuit PostNL en AMP Groep wordt terug gestuurd naar Recept Locatie. In de pop-up vanuit je AIS zie de actuele T&T informatie en de status van het pakketje. Alles weer in één overzicht bij elkaar.

 

Meer gemak, meer service!

Het voordeel van de pakketdienstkoppeling? Het levert tijd op in de apotheek. De koppeling is ontzettend eenvoudig en biedt veel gemak. Waar je eerst alles moest overtypen, wordt dit nu automatisch overgenomen. Dat kan al snel 5 minuten per pakketje gaan opleveren.

Hoe mooi is het dat je zo heel snel en eenvoudig bezorgingen kan aanbieden aan een groot gebied en misschien wel binnen heel Nederland? Het ligt binnen handbereik.

Het is ontzettend handig dat je de Track & Trace status van jouw postorderaar direct terug ziet in de pop-up van Recept Locatie. Ook hier creëer je meer tijd, tijd die je kan besteden om de beste zorg te verlenen aan jouw patiënt!

 

Meer weten?

Neem contact met ons op. Dat kan via de Live Chat, rechtsonder deze pagina. Of stuur een mailtje naar info@apotheekpartners.nl.