In 1985 werd ik geboren in Geesteren, een dorpje in het mooie Twente. Hier groeide ik op. De middelbare school rondde ik af in Almelo. Toen kwam ik voor een grote keuze: welke opleiding wil ik doen? Het duurde even, maar toen maakte ik de keuze om apothekersassistente te gaan worden. Ik liep de opleiding fluitend door, rondde mijn stages keurig af en al snel besloot ik om door te studeren.

In 2004 verruilde ik mijn kleine, vertrouwde dorp in voor de grote stad: Utrecht. Dat was wel even wennen. Tijdens mijn opleiding Farmakunde leerde ik veel meer aspecten van de farmacie kennen. Ik liep stages in een ziekenhuisapotheek, bij een grote keten (Mediq, die toen nog Mediveen heette) en in de farmaceutische industrie (GSK). Dit was ook zo ontzettend leerzaam!

In 2008 rondde ik mijn opleiding af. Al voor ik was afgestudeerd had ik een baan bij Service Apotheek. Toch was ik niet helemaal op mijn plek. Ik moest van mezelf meer uit mezelf halen. Dus ik besloot eind 2009 om 2 maanden te gaan studeren in San Francisco! Te gek was dat!

Daarna zocht ik weer een baan. En mocht bij Fagron huisartsen gaan bezoeken. Dit was voor mij nieuw. En niet helemaal zoals ik het vooraf bedacht had. Maar ik zag het als een mega kans. En dat was het ook! Als artsenbezoeker leer je zo veel. Daar heb ik mezelf leren kennen en vooral veel geleerd op het gebied van communicatie! Je ultieme uitdaging is om binnen een halve minuut te vertellen wie je bent en waarom ze jouw product moeten kopen! Ik werd hierin succesvol door vooral authentiek te blijven. Al snel kreeg ik promotie en mocht ik specialisten, in mijn geval dermatologen, gaan bezoeken. Dit deed ik bijna drie jaar. Fantastisch was het! Je bent jong, krijgt een auto, telefoon en laptop mee en mag de boer op.

Maar na 3 jaar was het wel echt tijd voor iets nieuws. En het eerste wat ik deed was Mijke bellen. We kenden elkaar niet, maar hadden wel al veel over elkaar gehoord. We dronken koffie. En sindsdien zijn we onafscheidelijk. Samen met Saskia. De klik tussen ons drie was vanaf het eerste moment magisch. Hier ontstond Apotheek Partners! Niet veel later zegde ik mijn vaste baan op en zijn we er voor gegaan. En met succes!

Elke dag is een feestje om op te staan en weer aan de slag te gaan. Naast Apotheek Partners heb ik ook nog een heel leuk leven! Ik woon in Utrecht, samen met mijn man Joost en onze zoons Joep (3) en Daan (1). De combinatie tussen het moederschap en het ondernemerschap vind ik fantastisch!

Liefs,
Manon