Als klein meisje was ik al heel ambitieus. Op alle vlakken. Graag wilde ik de beste zijn in sport, later met een succesvolle man trouwen, een groot gezin stichten en eigen carrière hebben. En toen was ik pas 10.

Met een liefdevolle, zorgzame, werkende moeder en een militair als vader kreeg ik het fundament gestort om op te bouwen. Heel zelfstandig, eigenwijs en volhardend kreeg het voor elkaar dat ik na mijn middelbare school van mijn ouders naar Amerika mocht, ik zou naar High School gaan. Zie je mij al blij zijn? Je eerste ervaring als zelfstandige jongedame de wijde wereld in.

Maar daar kwam iets tussen

Vlak na dit besluit ontving ik één van mij grootste levenslessen. Ik had er niet voor gekozen maar het overkwam mij wel. Ik werd een tienermoeder. Op mijn 16e beviel ik van mijn oudste dochter, ze is inmiddels 27 en zelf heel succesvol. Van de ene op de andere dag moest ik al mijn verwachtingen, plannen en dromen bijstellen. Ik zou niet in mijn eentje de wereld over reizen, maar ik zou een succesverhaal de wereld insturen van een tienermoeder die haar zaakjes voor elkaar had.

Zeg tegen mij dat iets niet kan en ik laat zien dat het wel kan.

Daar kwam mijn 1e lijstje, de 10 zaken die ik geregeld wilde hebben:
1. Middelbare schooldiploma halen
2. Een opleiding zoeken
3. Een goede moeder zijn
4. Een plek voor mij en mijn dochter
5. Voldoende geld
6. Een leuk leven
7. Steun van dierbaren
8. Er goed (blijven) uitzien
9. Trots zijn op mijzelf
10. Nieuwe dromen

En dat was het begin van mijn carrière in de farmacie.

Waar was een tekort aan personeel? In de apotheek. Dus ik ging de opleiding MDGO-AA volgen. Tijdens mijn stage merkte ik dat ik nog niet helemaal zeker wist of deze invulling mij voldoende uitdaging gaf. Toch startte ik in een apotheek als apothekersassistente. En de manier van bedrijfsvoering, daar had ik al snel een mening over. Ik snapte niet (in 1995) dat zorg en commercie niet hand in hand gingen. Klantgericht, goed en snelle service, dat was wat mijn drive in de apotheek.

Al snel verveelde ik me en na een tijdje en zocht iets wat op dat moment meer bij mij paste.

Het werd een salesfunctie bij een groothandel. Ook daar wilde ik de beste en de snelste zijn, maar ook een leuke collega. Lees: een uitdaging. Het bleef intern niet onopgemerkt en ik werd al heel snel gevraagd om de parallel afdeling aan te sturen en kwaliteit te borgen.

Oei…… Dat was wel pittige kluif, want ik ben namelijk heel pragmatisch en snel. En dat is kwaliteit niet. Mijn vervolgstap was de overstap naar intramuraal om daar te proeven wat de mogelijkheden waren. Het ziekenhuis voelde als een warm bad, zoals de zorg ook moet zijn.

Voor de liefde koos ik ervoor om van het oosten naar het westen van het land te verhuizen

Ik kreeg een baan waarbij ik apothekers hielp om op de slimste manier in te kopen. Bij een groothandel als commercieel medewerker. Cijfers en advies, heerlijk vond ik het! Ik wilde daarna alleen nog maar dingen gaan doen die ik leuk vond.

Maar als je zo mijn verhaal hierboven leest, begrijp je misschien dat ik erachter kwam dat mijn geluk zat in de diversiteit. Voordat ik overstapte naar het ondernemerschap heb ik nog diverse functies gehad waarbij ik eindigde als bedrijfsleider van een ziekenhuisapotheek. Al met al heb ik behoorlijk wat geleerd in al die jaren en ben ik tot op de dag van vandaag blij met de keuze die ik heb gemaakt om de opleiding te volgen die mij naar de apotheek heeft gebracht.

Huidige status van mij:

Mede-eigenaar van Apotheek Partners, getrouwd met een ondernemer en moeder van drie kinderen. Conclusie, ik heb mijn ambities die ik had als 10-jarig meisje had volgens mij bereikt (oké, als je een gezin met 3 kinderen groot mag noemen).

Waar ik ontzettend trots op en dankbaar voor ben is de ontmoeting met Mijke en Manon.

Mijke heeft ons drieën bij elkaar gebracht. Zij voelde als eerste de magie, de gedeelde passie en het compleet kunnen maken van een pallet van competenties en persoonlijke eigenschappen. Drie fantastische vrouwen die elkaar waarderen, aanvullen, respecteren en lief hebben. Wat wij voor elkaar hebben gekregen met Apotheek Partners (volgens een niet van te voren geschreven lijstje 😊):

1. alles is uit eigen middelen opgezet, zonder geldschieters
2. moeilijke dingen makkelijk kunnen maken met een pragmatische aanpak
3. het kunnen laten groeien met ruim 300 klanten
4. 4 medewerkers op de helpdesk/projecten hebben zitten
5. bekend zijn in de markt
6. Lean Six Sigma Green- en Blackbelt opgeleid zijn
7. een fantastisch kantoor in Amsterdam
8. een internationale opdracht! Deze hebben we dit jaar binnengehaald
9. certificeren in 2018
10. en elke dag nieuwe dingen bedenken om zorg te verbeteren

Mijn boodschap aan iedereen: Denk groot, wees niet bang en laat je inspireren!